Användarprofil Bokhyllaniskuggan / Betyg & recensioner / I skuggan av dig

Recension av Bokhyllaniskuggan

Recenserad produkt

Välskriven

18 augusti 2022

❥ Recension

Del 5.

Böckerna i den här serien är alltid otroligt välskrivna, samtida och dess styrka sitter verkligen i de aktuella ämnena och fasta karaktärerna. Det är levande, mångbottnade porträtt av människor som man får följa såväl privat som i arbetslivet och jag tycker så mycket om dem. Vid det här laget känns de som gamla vänner!

Precis som vanligt så är det härligt korta kapitel i olika perspektiv som driver på så sidorna bara flyger förbi och att jag hela tiden vill läsa en sida till. Detta är en aktuell och spännande story, om än dock lite uttjatat deckarämne. Missförstå mig rätt, metoo var och är fantastiskt, otroligt viktigt osv men underhållningsmässigt så känns det som att jag redan har läst den här boken. Som att det skrivits så väldigt många liknande senaste åren så jag känner mig lite mätt. Dock beskrivs branschen och allt vidrigt kring metoo väl och med en brinnande styrka.

Jag listade även ut rätt tidigt hur det låg till och därför försvann tyvärr den härliga överraskningen när upplösningen kommer. Jag hade önskat mer av en nagelbitare. På något sätt känns den här boken lite som en mellanbok i serien, att det inte händer så mycket med de återkommande karaktärerna.

Med det sagt så är det här i mitt tycke en bra och spännande bok, bara inte min favorit i serien. Slutklämmen fångade mitt intresse så som vanligt ser jag fram emot nästa bok!

Boken får 🌲🌲🌲+ av 5.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej