Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Munkavle

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

En viktig och berörande bok

27 augusti 2022

En biografi är alltid svår att recensera tycker jag, det känns fel att kritisera hur en person har valt att förmedla ens trauman och händelser i livet och därför kommer jag hålla denna recension kort.

Sofie Sarenbrant har skrivit en väldigt öppen och ärlig biografi, hennes sätt att beskriva sig själv och sina tankar är fenomenalt. Det är väldigt lätt att följa med i boken och de händelser som Sarenbrant berättar om och fattar väldigt fort tycker för henne och hennes kamp genom skuldkänslor, ångest och depression.

Övergrep och speciellt övergrepp mor barn är något som jag tycker är så motbjudande att jag mår illa, trots det så kände jag aldrig äckel eller avsky under tiden som jag läste boken. Utan jag kände mer hopplöshet, sorg och en viss igenkänning. Även om jag inte har blivit utsatt för något övergrepp så kunde jag många gånger relatera till Sarenbrants känslor, uppgivenhet och brist på hjälp från psykiatrin eftersom jag själv varit deprimerad i många år En viss hopplöshet kände jag med eftersom förövaren fick gå fri från sina brott, brott som i mina ögon är väldigt grova men som på något sätt inte räckte för att ens fortsätta med polisutredningen, för jävligt enligt mig.

Tack Sofie Sarenbrant för att du valde att berätta om din historia och barndom, det kan inte ha varit enkelt men jag och många fler är tacksamma för att du lyfter fram ett sånt viktigt och sårbart ämne. Jag är bara ledsen att du behövde genomlida det du gjorde, men mest av allt är jag ledsen över att förövaren ännu går fri.

Munkavle av Sofie Sarenbrant är en känslosam bok, en bok som väcker många tankar och får en att känna många olika känslor. Tårar fölls och ilskan fanns med från start till slut.
Boken är väldigt välskriven och detaljerad utan att gå in på de mest privata delarna av händelserna, det behövs inte för att framföra det Sarenbrant vill och behöver.
Jag rekommenderar alla att läsa denna bok, för det är en otroligt viktig och berörande bok som måste läsas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej