Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner / Att fejka en bestseller

Recension av @i_min_bokhylla (instagram)

Recenserad produkt

Charmig feelgood

29 september 2022

Hög igenkänning för alla aspirerande författare om jakten på bokkontrakt, refuseringar och skrivarkurser och att som Vanna drömma om att bli författare, hon skriver så fort hon får en chans mellan jobb, hushållsarbete, läxläsning, en demens sjuk mamma och ett knakande äktenskap.

Till slut griper hon ett sista halmstrå och går på skrivarkurs där hon möter den glamourösa och excentriska förläggaren Julia. Tillsammans ger de sig ut på en annorlunda, aningen krokig resa mot Vannas debutroman.

Att fejka en bestseller är en härlig och charmig berättelse skriven av Anneli Fichtelius. En feelgood om att förverkliga sig själv, och nå sina drömmar men boken innehåller också spännande intriger, hemligheter och oväntade vändningar.

Levande språk och välgestaltade karaktärer rör berättelsen hela tiden framåt. I takt med att framgången med Vannas roman snurrar på med priser och mingel med kändisar blandas glamouren med hot och utpressning och allt förvandlas till en mardröm. Att fejka en bestseller har en intrig som ger en ihållande spänning inte bara för huvudpersonen Vanna, utan även för läsaren. Vanna kan inte riktigt njuta av framgången och frågan är om hon ska komma undan.

En väldigt bra uppbyggd roman, både äkta och trovärdigt på jakten efter ett bokkontrakt. För ska sanningen fram finns det säkerligen flera som skulle ta chansen Vanna får trots riskerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej