Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner / Berätta tre saker

Recension av @i_min_bokhylla (instagram)

Recenserad produkt

Berätta tre saker
Häftad (Danskt band)

Glittrande, härlig och helt underbar

29 september 2022

Callum Bloodworth griper direkt ett fast tag om hjärtat och släpper sedan inte taget. Berätta tre saker är en brutalt vacker och gripande berättelse som man läser med tår glittrande ögon och ett fånigt leende. Det är en bok som känns på djupet, en bok man aldrig vill släppa taget om och jag kan säga redan nu att den kommer läsas om och om igen.

Med ett nästan intill poetisk språk fylld av värme och charm berättas historien om Liv och Dag.

Liv som gillar böcker och te. Hur kan man inte bli förälskad i henne? Hon gillar däremot inte fester, men hennes syster tvingar iväg henne på en ändå och någonstans på ett trångt dansgolv ändrad allt för Liv. Dag har en hemlighet. En dag för hemligheten honom in i ett trapphus. Till Livs dörr.

Under långa samtal om cupcakes, ensamhet och körsbärsträd stormar de in i varandras liv. Problemet är att de inte kan träffas. Inte på riktigt. Och frågan är om Livs och Dags kärlekssaga nästan är för bra för att vara sann.

Jag har redan sagt att Berätta tre saker är vacker, men den är verkligen så fantastiskt vacker att det inte kan understrykas nog. Körsbärs söt, romantisk och elegant berättad. Trots att efternamnet säger nåt annat kan Callum Bloodworth sin feelgood gener och leker lätt med alla läsarens känslor.

Jag bestämmer nu att Berätta tre saker är en klassiker och obligatorisk läsning för alla.

Liv och Dag som är berättelsens huvudpersoner är både genuint kärleksfullt och genialiskt väl gestaltade, de känns som att man redan känner dem, vill känna dem och varför satte sig ingen Dag utanför min dörr när jag var sexton år?

Berätta tre saker är Callum Bloodworths första bok för unga läsare, han har också skrivit 36 frågor om kärlek.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej