Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner / Cowboysånger

Recension av @i_min_bokhylla (instagram)

Recenserad produkt

Cowboysånger
Inbunden
1 recension

Vacker och känslosam

1 oktober 2022

Cowboysånger är en varm och känslosam bok om att inte vara som alla andra. En bok om att acceptera vem man är och göra något vackert av det som är hemskt.

Syskonen Lumi och Rasmus har det jobbigt. Rasmus kan inte sitta still på lektionerna och får ont i handen av att hålla pennan. Lumi är bäst i klassen men vågar inte prata högt eller gå på toa. Varför blir det aldrig rätt? Och hur gör man som pappa när man inte vågar se att ens barn mår dåligt?

En liten bok med mängder av känslor och igenkänning. Hur är det att inte kunna sitta still och hela tiden få skäll? Alla vill att Rasmus ska sitta still och vara tyst, när han klarar det får han beröm, men Lumi sitter still och är tyst hela tiden men ingen säger att hon är duktig. Och pappa, han sjunger bara fina cowboysånger när han tror att de sover o tittar på bilden på mamma i smyg.

Lisa Kennedy har verkligen lyckats skriva en sån där viktig bok, som kan ligga till grund för ett samtal hemma eller i klassen med för den delen. En bok att känna igen sig i och därmed lite mindre ensam. Cowboy sånger är lättläst, välskriven och bara sjuttio sidor men med så mycket viktigt innehåll. Den här boken borde vara obligatorisk för både föräldrar och lärare även om den är skriven för barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej