Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner / Såld på en måndag

Recension av @i_min_bokhylla (instagram)

Recenserad produkt

Såld på en måndag
Inbunden
1 recension

En bok som känns i hjärtat

1 oktober 2022

Såld på en måndag är en bok som känns i hjärtat. Det är en fängslande, berörande och stark roman om konsekvenserna av våra handlingar och om vad vi är beredda att göra för dem vi älskar.

De var kanske sex och åtta år, hade varken skor eller tröja på sig. Bredvid dem satt en skylt. En obehandlad plankbit med naggande kanter. Ellis uppfatta inte riktigt erbjudandet förrän han knäppt bilden. 2 BARN TILL SALU. Såld på en måndag är inspirerad av ett verkligt tidningsfotografi som bedrövade läsare världen över.

Kristina McMorris har en spännande och fin berättarröst som tar oss genom boken med fotograf och reporter Ellis i spetsen. En brutal dimension till de svåra tiderna som rådde och som fortfarande är skrämmande aktuell. Välskrivet med ett driv framåt och en historia man inte glömmer bort. Väl gestaltade karaktärer och miljöskildringar med en stark intrig.

En läsupplevelse som känns äkta och trovärdig, väldigt rörande utan att bli för sentimental. Naket och brutalt om en existens man önska inte existera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej