Användarprofil Pontus Lindblom / Betyg & recensioner / Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness

Recension av Pontus Lindblom

Fantastisk bra bok! Så pass att jag beställde 10 ex...

10 april 2013

Fantastisk bra bok!
Så pass att jag beställde 10 ex till som jag ska ge till mina vänner.

Den har fått mig att reflektera över mina val i livet och att det faktiskt är jag som har full kontroll över det liv jag vill leva. Som Titti mycket klokt skriver:

"Ofta dras vi bort från det som gör oss lyckliga i livet av skäl som faktiskt går att påverka. Rädslor, inbillad tidsbrist, vanor, andras förväntningar och arbetstider. Vi gör alltid val och om vi inte gör dem medvetet så gör vi dem omedvetet. Vi behöver stanna upp och reflektera över vad vill jag egentligen."

"Många människor hetsar från en uppgift till en annan och under tiden passerar livet förbi. Saker har liksom bara hänt. För att andra förväntade sig det, för att samhället bjöd det, för att alla andra gjorde så eller för att den mediala bilden fick dem att tro att det skulle innebära lycka"

"Vad vill du egentligen? Alla måsten och borden finns bara i tanken. Eftersom de bara existerar i en tänkt framtid står det dig fritt att välja annorlunda. Det enda du behöver fokusera på är här och nu"

Boken ger många tips och tekniker för hur vi kan bli mer medvetna om våra känslor och de val vi gör. Den tar även upp en del om vad den psykologiska forskningen kommit fram till gällande känslor och lycka.

Jag rekommenderar alla att läsa denna bok =)

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej