Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Batman The Killing Joke Special Edition

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

En hjälte är bara så bra som hans skurk är. En bra...

3 maj 2013

En hjälte är bara så bra som hans skurk är. En bra skurk reflekterar hjältens mörka sida och fungerar som dennes skugga. Och det finns väl få Hjälte-Skurk par som når upp till samma ikoniska nivå som Batman och Jokern?

Den här historien utforskar deras relation samtidigt som den ger Jokern en möjlig bakgrundshistoria. Jokerns nihilistiska motiv är klara: Bevisa att även den mest uppstående samhällsmedborgaren kan bli som han om man knäcker personen. Allt som krävs är en dålig dag. För att bevisa detta kidnappar han kommissarie Gordon för att tortera och mentalt knäcka honom och Batman måste nu rädda sin vän undan sin värsta fiende.

När det kommer till Joker-historier är det här den absolut bästa. Den analyserar och ger Batmans ärkefiende en ny dimension som visar varför han är en av serievärldens bästa skurkar. Alan Moore håller som vanligt en hög nivå och illustratören Bolland är en mästare på sekvens berättande och tillsammans lyckades de skapa ett mästerverk i superhjältegenren. En personlig favorit.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej