Användarprofil Daniel Moberg lärare Thomasgymansiet Strängnäs / Betyg & recensioner / I en klass för sig Genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer

Recension av Daniel Moberg lärare Thomasgymansiet Strängnäs

Ett absolut måste för lärare och tonårsföräldrar

11 maj 2004

Fanny Ambjörnsson ger i sin avhandling en mycket detaljerad och nyansrik bild av hur det är, och kan vara, att vara tjej på ett svenskt gymnasium. Det finns många mycket målande och beskrivande passager i boken som verkligen känns och upplevs som helt autentiska och inte alls verklighetsfrämmande. Många av dessa delar gör boken mycket tillgänglig, även för personer som inte är vana att läsa akademisk litteratur. Det hela blir inte sämre av att man relativt ofta bjuds på roliga och humoristiska exempel som ändå aldrig tar bort fokus från avhandlingens kärnfrågor.

Boken tjänar som en introduktion till den värld som många ungdomar i Sverige upplever varje dag. Den borde läsas av alla som har med dessa att göra, i egenskap av förälder, lärare eller idrottstränare. Men boken kan och bör även användas i utbildningssyfte på alla lärarutbildningsorter i Sverige för att ge de blivande lärarna en tydlig inblick i vad som kan styra framförallt tjejers uppträdande.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej