Användarprofil Daniel Moberg lärare Thomasgymansiet Strängnäs / Betyg & recensioner / Tro, terror och tolerans : essäer om religion och politik

Recension av Daniel Moberg lärare Thomasgymansiet Strängnäs

Recenserad produkt

Är religion politik eller tvärtom?

13 september 2004

En till stora delar mycket bra och läsvärd samling essäer. Ett format som dessutom passar mycket bra för Ingmar Karlsson, där hans breda och djupa kunskaper om religion och politik kommer fram på ett alldeles lysande sätt.

Bäst är naturligvis Karlsson när han skriver om frågor som berör islam, politik och västvärlden. Ett ämne som han skrivit flera tiltlar inom sedan tidigare, bl.a. Islam och Europa. Det märks i dessa essäer att författaren dels är väldigt påläst men även att han kan utgå från egna erfarenheter. Just denna kombination och Karlsson förmåga till skarpa analyser och tydliga slutsatser gör dessa essäer extra läsvärda.

Läsvärde, men inte riktigt lika slagkraftiga analyser och slutsatser, är även de essäer som inte har islam och västvärlden som utgångspukt. Dessa vill snarare visa att flera av de konflikter i världen som på senare tid kallats för religionskonflikter även har större och djupare politiskta orsaker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej