Användarprofil Pia / Betyg & recensioner / Medicinskt svårförklarliga symtom : som t ex elkänslighet, fibromyalgi, kronisk trötthet, kemisk känslighet, utbrändhet

Recension av Pia

Jag har då och då genom åren gått till läkare med...

10 juni 2013

Jag har då och då genom åren gått till läkare med olika småkrämpor och symtom, värk, trötthet och liknande bara för att få veta att jag är kärnfrisk. Det är inga fel på mig, säger läkaren med ett överseende leende. Och jag känner mig som en hypokondriker, trots att jag helt klart har symtom, i ryggen, i magen, i andningen, i musklerna m.m. Det är olika symtom nästan varje gång. Exakt detta fenomen tar dr Lindh upp i sin bok, d.v.s. de krämpor som läkarna inte hittar några fysiska orsaker till. Han räknar upp långa listor. Jag ska bara ta några exempel: Onormal trötthet, utmattning efter ansträngning, stelhet och värk i muskler och leder, försämrat minne, koncentrationssvårigheter, svårt att tänka, stresskänsla, yrsel, ångestattacker, andnöd, hosta, harklingar, ljudkänslighet, huvudvärk, migrän, elallergi, fibromyalgi, dimsyn, ont i bröstet och många, många fler.
När man hyperventilerar och alltså andas mer än man ska, så andas man ut för mycket CO2 (koldioxid) och det medför att mängden/halten CO2 sjunker i blodet. Det leder till att blodkärlen drar ihop sig. Då får blodet svårare att komma fram i vävnaderna eftersom blodflödet minskar. Fingrar och tår blir kalla. Men det drabbar också hjärta, hjärna, muskler och mage som får för lite blod och därmed för lite syre, menar Lindh.
Jösses, tänkte jag och gick andningskurs för kursskaparen av Medveten Andning Anders Olsson. Jag rekommenderar detsamma. Och jag rekommenderar verkligen boken. Den blev en ordentlig ögonöppnare.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej