Användarprofil Thestar19 / Betyg & recensioner / Vägen till mästarminne : förändra ditt liv med kraftfull minnesträning

Recension av Thestar19

Helt ärligt så vet jag inte helt hur jag ska bedöma...

14 juni 2013

Helt ärligt så vet jag inte helt hur jag ska bedöma den här boken då den delvis har förändrat mitt liv samtidigt som den har kostat mig 4000kr. För att sammanfatta allt så kan jag bara säga att om du läser boken och köper hans kurs på themindacademy så kommer ditt liv förändras.

När jag började läsa boken så trodde jag att den skulle ge tips på hur du enklare kommer ihåg saker. Jag hade aldrig förväntat mig att den skulle introducera ett helt nytt sätt att minnas information. Nu i efterhand så kan jag bara tacka gud för att han/hon ledde mig till den här boken.

Boken är lite svår att förstå då det ofta inte räcker att göra övningarna en gång utan du måste repetera dem ofta. Tyvärr så nämner han inte vilka man ska göra ofta och vilka man ska göra en gång så det måste man fundera ut själv..

Men vi tar det från början.
Boken börjar enkelt och bra med "ribbings cykel". Om du inte tänkt köpa kursen online så är troligtvis 'ribbings cykel' den mest användbara övningen. Ribbings cykel ger dig möjligheten att snabbt och enkelt minnas 10-20 saker(tex varor när du åker och handlar). Här stannar dock möjligheterna då det är omöjligt att minnas stora mängder information med ribbings cykel.
Efter det fortsätter boken med en mängd övningar och här fick jag problem. Även om många av övningarna gick bra så kunde jag bara komma ihåg små mängder information. Kul en kort stund men värdelöst för alla stora projekt.
I slutet finns det ett mästertest där du får bevisa hur mycket du kan men tyvärr så tar det ett tag att komma dit.

Efter att ha kontaktat Mattias personligen så beslöt jag mig att köpa online kursen precis som det rekommenderas slutet av boken.
Då denna recension ska handla om boken och inte kursen så tänker jag bara säga att boken är inget mot vad kursen erbjuder. Se boken som en smula av en kaka. Och tro mig, Du vill ha hela kakan.

Jag ger boken 4/5 då min gymnasiumgång har blivit grymt mycket enklare tack vare bokens hänvisning till onlinekursen. Så var boken värd 59kr? Definitivt då den satte av mig på en fantastisk resa.

8 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej