Användarprofil Ekkehard Lorenz / Betyg & recensioner / I berättelsen finns jag : livsberättelse och livsåskådning vid demens

Recension av Ekkehard Lorenz

Jag såg denna bok i hyllan utanför sjukhuskyrkan på...

24 juni 2013

Jag såg denna bok i hyllan utanför sjukhuskyrkan på sjukhuset där jag arbetar. Började bläddra och insåg att jag måste köpa den. Vem av oss har inte undrat hur de sista åren i ens liv, eller vår närståendes, kommer att bli?

Boken är enkelt och vackert skriven, med kunskaper och förhållningssätt tydligt förmedlade och illustrerade med citat och berättelser man minns länge. Den beskriver vad som händer med personens identitet och kommunikationsförmåga, och vad omgivningen rent konkret kan göra för att stödja den sviktande förmågan att värna om sin egen identitet och självkänsla.

Efter att ha läst boken vet jag mycket mer om demens. Jag vet även att det finns professionella - som bokens författare - som förstår, som har verktyg men som framför allt sätter värde på att behandla personer med demens med djup respekt för deras identitet och livsåskådning. Jag slår ihop boken med en hoppfull känsla.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej