Användarprofil Anna Rehnlund / Betyg & recensioner / Halva min Måne

Recension av Anna Rehnlund

Recenserad produkt

Halva min Måne
Pocket
1 recension

I sin debutbok Halva min måne har Anna Granström...

13 juli 2013

I sin debutbok Halva min måne har Anna Granström beskrivit både den härliga men även svåra ungdomen.Jag tror många känner igen sig i det naiva levnadssättet där allt ordnar sig och man tar livet med en klackspark.
Jag tycker väldigt mycket om Annas naturbeskrivningar från och kring Puerto Rico där handlingen i boken utspelar sig,och där författarinnan själv har bott. Jag visste ingenting om Puerto Rico innan jag började läsa denna bok, men efter att ha läst den så känns det som om jag varit där bland grodor,kackerlackor,soplukt och vita stränder.
Anna har även beskrivit Idas förhållande med Luis,puertoricanen som är missbrukare,på ett mycket verklighetstroget sätt. Jag tror att många som kommit i kontakt med en missbrukare kommer att känna igen sig i boken.
Vi får följa Idas kamp i detta destruktiva förhållande. Denna starka kärlek till någon som alltid väljer drogerna först.
Boken är en roman för unga vuxna men den passar lika bra för alla åldrar.
Anna har genom sitt lättlästa språk visat hur kärleken till någon annan kan bli både farlig och skadlig för en själv utan att man ens är medveten om det. Hon har på ett väldigt bra sätt visat hur sjuka de anhöriga blir i sitt medberoende till en missbrukare.
Jag rekommenderar verkligen denna bok till alla och jag ser fram emot att få läsa mer av Anna Granström.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej