Användarprofil Viktoria Struxsjö / Betyg & recensioner / Projekt rädda jorden : ett flaskpostäventyr

Recension av Viktoria Struxsjö

Boken möttes av stor entusiasm hos elever år 6. Dels...

5 oktober 2013

Boken möttes av stor entusiasm hos elever år 6. Dels kunde de relatera till hållbar utveckling och miljö på ett bra sätt utifrån text och illustrationer, dels kunde de påtala vikten av att yngre elever/kompisar fick läsa boken och tidigt förstå att det är "viktigt att vi räddar jorden - nu". De kom på saker de själva kunde göra för att rädda jorden, och de kunde också redogöra för orsak och konsekvens. Detta tack vare boken som fick igång deras sätt att se på miljö, hållbar utveckling mm.

Elever år 9 såg text som klart lämpad åt elever i ålder 6-10 år, och illustrationer som "mysiga och färgglada". De tyckte budskap och pedagogik i boken var bra och även de tyckte det var viktigt att yngre elever fick möta miljötänk på detta tilltalande sätt tidigt!

Lärarhandledningens frågor kunde jag med fördel använda i diskussioner om miljö, något justerade och riktade mot elever år 9, vilket också ger bokens betydelse ytterligare en dimension. Jag fick stöd i frågor och kunde lotsa klassen i en god diskussion om miljö mm.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej