Användarprofil Maria / Betyg & recensioner / Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Recension av Maria

Väldigt fin bok och kul att lära sig syra. Det är fina...

19 november 2013

Väldigt fin bok och kul att lära sig syra. Det är fina bilder och bra info. Jag kan rekommendera den till alla men höja ett varningens finger till andra osäkra nybörjare utan egen odlingsmöjlighet att den vänder sig till dem som odlar själva.

Det står saker i boken som gör att man får känslan av att bara superfärska nyss plockade grönsaker duger. Det känns då lite som att vi som inte odlar själva heller inte kan syra eftersom vi måste köpa vår kål i affären. Och den är ju inte färsk fast den är färsk. Så den nyfikna känslan man hade när man öppnade boken avtar när man läst och man undrar om ens egen kål verkligen kommer bli bra när den är så ofärsk.

Nåja det är bara en känsla man får om man är osäker och nybörjare som jag. Det blir lite som att jaha var det så krångligt, måste jag börja odla på balkongen nu oxå? Äh vad krångligt då skiter jag nog i det helt istället.

Har gjort min första syrade rödkål eller röd surkål.. men jag gjorde ur ICA buffés recept för där fick man känslan av att det var enkelt och funkar med köpekål från affären. Man blir lite modigare då. Så nu kanske jag är redo att öppna den här boken igen. '

Jag remkommenderar denna bok och de som känner som jag kan komlettera med info och recept från nätet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej