Användarprofil Ingvar Simonsson / Betyg & recensioner / Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin.

Recension av Ingvar Simonsson

LCHF

22 januari 2014

Ralf Sundberg tillhör LCHF-rörelsen., som brukar kallas smörsekten eller fettsekten på grund av hyllningarna till smör och fett.

Man kan se denna bok som en del av LCHF-rörelsens konspirationsteori. Ralf Sundberg skarvar mycket och kommer med påståenden som han inte har täckning för. Det bör man vara medveten om man läser denna bok. Men om man inte är van att läsa vetenskapliga artiklar så kan det vara svårt att kolla upp alla hans påståenden.

Ralf Sundberg driver envist påståendet att kolesterolhypotesen är en bluff trots att han inte har några trovärdiga argument för detta.

Jag tycker att man kan kalla denna kampanj mot kolesterolhypotesen för en konspirationsteori och de riktar sig till allmänheten som faktiskt inte kan förstå vad det handlar om.

Jag blir förvånad över alla de positiva recensioner som har skrivits här. Det är mycket beröm som faktiskt inte stämmer och det ger en missvisande bild. Jag antar att de som skrivit de positiva recensionerna tillhör "rörelsen" och de är inte riktigt objektiva.

3 av 12 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej