Användarprofil Bokälskaren / Betyg & recensioner / Eldbunden

Recension av Bokälskaren

Recenserad produkt

Eldbunden
E-bok (EBook)
1 recension

Eldbunden

24 januari 2014

Mindra bor på internatskola och har ingen kontakt med sin familj.
Tidigt lämnades hon bort till en fosterfamilj som var helt underbar, tills saker plötsligt började fatta eld runt omkring Mindra... När hela gården höll på att brinna ner lämnade fosterfamiljen henne på internatet, och sedan dess har hon inte hört av dem mer. Hur mycket Mindra än tränar och försöker kontrollera det som händer runt omkring henne så börjar det ändå att brinna så fort hon blir upprörd.

En dag hamnar hon återigen i den brandisolerade kvarsittningsbunkern efter att ha satt eld på korridoren i internatet, som vanligt var det bara hon själv och hennes rum som brann, men Mindra är ändå rädd att hon snart inte kommer att få stanna kvar på skolan längre, och vart ska hon då ta vägen..? Just denna dag kommer en främmande kille in i kvarsittningsbunkern, och det underliga är att han inte verkar vara det minsta rädd för henne - Mindra har vant sig vid att alla är rädda för henne och håller sig långt borta, men den här killen drar sig inte ens undan när Mindra fattar eld; tvärtom drar han henne till sig i en omfamning. Ingen har någonsin förstått Mindra som Bastian, och de blir snart ett oskiljaktigt par. Snart börjar dock ännu underligare saker att hända, och Mindra finner hela sin värld vänd upp och ner.

Jag gillar Eldbunden, även om den känns som något av en oslipad diamant. Håll ögonen öppna; jag tror att Ylva Lee Lindell kan komma att bli en riktigt bra fantasy/YA-författare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej