Användarprofil Magnus Berg / Betyg & recensioner / Informationskriget mot Iran

Recension av Magnus Berg

Recenserad produkt

Informationskriget mot Iran
Häftad
1 recension

En allmängiltig bok om media och opinionsbildning

17 mars 2014

Jag är redan en inbiten mediekritiker. Och ganska beläst i ämnet. Men nu läser jag 'Informationskriget mot Iran' av Pierre Gilly och tycker det är en helt fantastisk bok. Pierre Gilly berättar hur media och olika politiska intressenter, i demokratier, hjärntvättar och skapar opinioner för det ena eller mot det andra. Boken handlar alltså inte, i första hand, om Iran utan om media och manipulerandet/skapandet av opinioner.

Boken är "bara" på drygt hundra sidor. Men det är väl använda sidor. Den initierade texten är lättläst och med källhänvisningar som inbjuder till fördjupning.

Boken borde vara självklar i skolornas undervisning, som påstås syfta till att fostra demokratiska sinnade och kritiskt tänkande medborgare...

Eftersom boken så enkelt avslöjar hyckleriet och lögnerna med det som påstås vara demokrati och demokratiska och opartiska medier så kommer boken att få leva i skymundan. För vilken tidnings-, radio- eller tv-redaktion vill recensera och berätta om en bok som totalt krossar deras egen trovärdighet?

För dig som vill lära dig hur media och opinionsbildning fungerar i demokratier, och bara orkar läsa en enda bok i ämnet, är "Informationskriget mot Iran" av Pierre Gilly det självklara valet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej