Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Kum : (khmer: ung. oproportionerlig hämnd) - thriller

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Betyg: 4,5 av 5.

27 mars 2014

Den här boken, "Kum" är Henrik Tords första roman, som utkom för två år sedan, och som jag har missat att läsa förut. Jag läste Henrik Tords andra roman nyligen, som heter "Lasaros tårar" och som utkom nu 2014. "Lasaros tårar" var en otroligt bra bok, som fick högsta betyg av mig. Här är en länk till min recension av den.

Nu fick jag även "Kum" som ett recensionsexemplar av snälla bokförlaget Ordfront, och den var nästan lika bra. Hade svårt för att bestämma mig för om jag skulle ge den 4,5 eller 5 i betyg, men eftersom "Lasaros tårar" var lite bättre, så får "Kum" 4,5 i betyg.

Men jag rekommenderar verkligen båda böckerna. Och även om dom inte alls hänger ihop, så läs dom gärna i rätt ordning ändå, för jag tror att varför jag tyckte att "Lasaros tårar" var lite bättre, kanske beror på Henrik Tords utveckling som författare.

"Kum" är en mycket ruskig och otäck bok, så den är nog ingenting för mycket känsliga läsare. Speciellt eftersom den handlar om barn som far mycket illa.

Men det finns nog mycket verklighet i boken, och jag har ingeting emot hemska böcker, så jag tyckte att den var otroligt bra.

Jag hoppas verkligen att Henrik Tord kommer att ge ut fler böcker, gärna en bok om året, och gärna liknande dessa två böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej