Användarprofil Camilla / Betyg & recensioner / Blomsterspråket

Recension av Camilla

Recenserad produkt

Blomsterspråket
Inbunden
1 recension

Blomsterspråket - rakt in i hjärtat

20 maj 2014

Detta är en fantastisk bok. Det är udda personligheter som beskrivs i boken, men de är genuina och mänskliga. Hela boken har en väldigt fin ton, även i stunder när själva berättelsen är mörk, så finns det hela tiden ett svagt ljus och hopp som spirar.

I boken får vi följa Victoria, i norra Kalifornien, från barfotabarn till kvinna, längs en snårig väg, full av besvikelser som bränner i ens egna hjärta, till glädjestunder med frågor om det verkligen kan vara så här bra. Stundtals blir jag så arg på Victoria att jag vill slänga boken i väggen, men i nästa stund tänker jag att jag förstår henne, livet har varit hårt mot henne.

På bokens framsida står att du aldrig kommer se på blommor med samma ögon längre, och det stämmer. Genom hela boken kommunicerar Victoria med blommor, i lägen när det inte får plats några ord, så lämnar hon blommor med en passande betydelse. För Victoria är det oväsentligt om mottagaren förstår vad blomman på trappan betyder, men för henne själv är det befriande att veta att hon i alla fall sa vad hon ville. På så sätt får hon alltid sista ordet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej