Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Blodssystrar : roman

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Blodssystrar : roman
Häftad (Danskt band)

Betyg: 5 av 5.

18 juni 2014

Jag har läst alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund.

"Blodssystrar" är den sjunde boken i serien. Här är en länk till min recension av den sjätte boken, och det finns också länkar där till dom fem tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till "Nattsländan").

Jag tycker att Katerina har gjort sig en egen liten genre med sin bokserie om Cecilia. Kan inte likna dom vid några andra böcker som jag har läst. Det är en blandning av relationer - både mellan gifta, syskon, barn/föräldrar, kollegor, med flera, och arbetsbeskrivning av barnmorskejobb, och ett spänningsmoment i varje bok.

Böckerna är mycket lättlästa, välskrivna, spännande, och engagerande. Det bästa i böckerna tycker jag är det som handlar om Cecilias jobb. Men också alla relationer, speciellt mellan vuxna syskon, och föräldrar och vuxna barn, och gifta par.

Den här sjunde boken var precis lika bra som dom sex tidigare.

Jag ser redan fram emot nästa bok, som jag förmodar inte kommer förrän om cirka ett år. Men det är ju alltid roligt att ha bra böcker att se fram emot. Om det nu kommer en åttonde bok alltså, men det nästan förutsätter jag att det gör.

Och jag kan verkligen rekommendera alla att läsa serien om barnmorskan Cecilia Lund. Men börja då med första boken, och läs dom i ordning. För då tror jag att man har mest behållning av bokserien.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej