Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Vi på Saltkråkan

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

Vi på Saltkråkan
Inbunden (Halvklotband)
1 recension

Bok-versionen av den svenska tv-klassikern

10 augusti 2014

Med sina 370 sidor är nog Vi på Saltkråkan den tjockaste Astrid Lindgren boken, men så är det ju en hel del som ska få plats också.
Se, till skillnad från hennes andra böcker skrevs Saltkråkan först som tv-serie och film innan de blev till en bok. "Vi på Saltkråkan" rymmer därför inte bara tv-serien, utan även den första filmen "Tjorven, Båtsman & Moses".

Men är det då värt att läsa boken om man redan kan serien utantill? Ja. Det tycker jag. Skillnader har gjorts i övergången från manus till bok, bland annat med kronologin och vissa perspektiv vilket gör att boken fortfarande känns fräsch. Sedan kan man i bokform komma karaktärerna betydligt mer inpå livet än man gör i tv-serien, vilket Astrid utnyttjar.

Illustrationerna av Ilon Wikland håller som vanligt hög kvalité, och karaktärerna ser verkligen ut som skådisarna som spelar dem utan att det känns som avritade rutor från tv-serien.

Gillar man Saltkråkan serien och filmerna är den här värd att läsa. Men om man inte tycker om dem hittar man nog inget nytt i böckerna som ändrar på det tyvärr.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej