Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Skuggorna

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

22 augusti 2014

Den här boken hade jag mycket höga förväntningar på. Och jag blev verkligen inte besviken. För Katarina Wennstam har ännu en gång skrivit en fantastiskt bra bok.

Jag har läst allt som Katarina har gett ut tidigare. Och jag har tyckt mycket om allt hon har skrivit. Först hennes två dokumentära böcker, "Flickan och skulden" och "En riktigt våldtäktsman". Sen hennes första trilogi med spänningsromanerna, "Smuts", "Dödergök", och "Alfahannen". Och slutligen den här nuvarande trilogin spänningsromaner med först "Svikaren", sen "Stenhjärtat", och nu slutligen "Skuggorna".

(Här är en länk till min recension av den förra boken, "Stenhjärtat", och där kan man också klicka vidare till alla tidigare recensioner.)

Den här boken handlar om mäns våld mot kvinnor, som nästan alltid Katarinas böcker handlar om. Och den handlar om kvinnor som tar lagen i egna händer. Som inte tycker att det räcker med samhällets straff.

Boken är mycket välskriven, mycket lättläst, och mycket spännande. Och jag tycker verkligen om dom tre kvinnliga huvudpersonerna i boken, advokaten Shirin, polisen Charlotte, och åklagaren Marianne.

Jag rekommenderar verkligen boken till alla, precis som Katarinas tidigare böcker. Och jag hoppas att hon kommer att skriva liknande böcker i framtiden, gärna med samma huvudpersoner i.

(Och nu vet jag att det inte bara blev en trilogi. Utan att det kommer fler böcker i den här serien. Ser verkligen fram emot dom.)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej