Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Himmelstrand

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Himmelstrand
E-bok (EBook)
1 recension

Betyg: 5 av 5.

17 september 2014

John Ajvide Lindqvist är en av mina absoluta favoritförfattare. Jag tror till och med att han är den nästa bästa författaren enligt mig, efter ettan Stephen King.

Självklart så har jag läst allt han har skrivit, och allt har fått högsta betyg av mig. Så förväntningarna på den här boken, John Ajvides första roman på fyra år, var ju skyhöga.

Men förväntningarna blev absolut infriade. För den här boken var precis lika bra som alla hans tidigare. Och som i alla hans böcker, så är det för mig inte själva handlingen som är det viktigaste, utan allt runtomkring.

John Ajvide är helt fantastisk på att skildra människors relationer och känslor. Man kan se personerna framför sig, och känna vad dom känner.

Tio personer, varav åtta vuxna och två barn, plus en hund och en katt är med i boken. Flera av personerna gjorde bestående intryck på mig, men allra mest Lennart och Olof.

Jag grät, jag blev rörd, jag log, jag blev berörd, jag blev illa berörd, och jag blev skrämd.

Jag läste, läste, och läste, för jag kunde inte släppa taget om boken, samtidigt som det kändes så tråkigt när den var slut.

Hoppas verkligen att det inte dröjer fyra år tills nästa roman. Men, men, är John Ajvides böcker alltid så här bra, så är dom värda att vänta på.

Rekommenderar verkligen boken, precis som alla hans tidigare böcker. Och det klart, man måste ju i och för sig tycka om skräck och övernaturligt, även om det inte är det som är det viktiga i böckerna.

(Här är en länk till John Ajvides senaste bok, novellsamlingen "Låt de gamla drömmarna dö", från 2011.)

(Och här är en länk till John Ajvides senaste roman, "Lilla stjärna", från 2010.)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej