Användarprofil Hansi Cross / Betyg & recensioner / Fri från psykofarmaka

Recension av Hansi Cross

Recenserad produkt

Lättläst och sann

9 december 2014

Äntligen en bok som visar fram sanningar kring psykiatrins arbetsmetoder och där vi får ta del av patienternas verklighet. Inte så sällan ignoreras och skjuts dessa undan när psykiatrin själva ska skryta med hur fantastiskt bra och vetenskaplig den är. På ett rakt och lättläst vis får vi veta bl a att det inte finns någon som helst bevisad vetenskap bakom det säljande argumentet "Den kemiska obalansen i hjärnan" och får höra patienterna själva berätta om dom mängder av biverkningar som läkemedelsindustrin dolt för oss.

Den tar också upp viktiga saker som olika saker man kan göra för att underlätta uttrappandet av preparaten, en detalj som väl är bland det viktigaste för den som vill hitta sitt liv igen och sluta att ständigt vara "zombifierad"

Rekommenderas till alla. Inte bara till den som vill sluta med psykofarmaka. Idag kan det vara livsavgörande att veta dessa saker så att man inte lättvindigt går med på att medicineras som första åtgärd. All heder åt Anna Nederdal som tagit reda på fakta och satt ihop denna viktiga bok som man inte behöver vara läkare för att förstå.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej