Användarprofil Leif Parmlind / Betyg & recensioner / Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan

Recension av Leif Parmlind

Oskyldigt dömd eller lättvindigt frigiven?

8 februari 2015

Christer Van Der Kwasts bok "Bortom rimligt tvivel" är omskakande läsning. Ni bara måste läsa den för att ta del av det som tystats ner i debatten.

Vad är det som händer egentligen? Är man beredd att ta till vilka grepp som helst för att skapa en rätts skandal? Det som Hannes Råstam framförde i sin bok "Så skapas en seriemördare" och som sedan legat till grund för att frikänna Quick för alla mord han dömdes för hävdas i Kwasts bok vara rent förtal, lögner och förvanskningar av sanningen. Quick har inte alls fått en otrolig mängd information om morden utifrån som Hannes hävdat. Det bevisas effektivt av Kwast!

De bevis Hannes åberopat för Quicks oskuld är rena förvanskningar av fakta där han ofta vänt på tidsföljder för att förklara hur Quick skulle ha fått information och så vidare, istället presenterar Kwast samma information i sitt rätta ljus vilket då ger otroligt stark bevisning i fallet. Det är ett kraftfullt försvar från Kwasts sida om att allt gått rätt till när Quick dömdes. Allt Kwast säger kan också kontrolleras så inga uppgifter är tagna ur luften.

Utredningarna och rättegångarna verkar tvärt emot vad kritikerna basunerat ut i media ha skötts på ett föredömligt sätt. Det förvånar mig inte för de bör ha ansträngt sig till det yttersta då fallet var så otroligt uppmärksammat.

De värsta kritikerna har stått längst fram i leden och krävt att ansvariga för utredning och fällande domar skulle ställas till svars. De har blivit totalt inkompetensförklarade av Leif GW Persson, Jan Guillou, Tomas Olsson, Bergvall så klart men kanske mest ändå av Dan Josefsson som är den som mest högljutt krävt att de måste kunna ställas till svars och ja jag antar att om han fick som han ville så skulle det inte bli mycket kvar av dem som jobbat med Quick utredningen.

Det känns angeläget att man går till botten med detta och försöker förstå vad som hänt egentligen. Vad är det egentligen som rör sig i makthavarnas kretsar (raddan av nyss nämnda)? Varför vill de så gärna få till en rätts skandal till vilket pris som helst? Jag hoppas verkligen debatten i fortsättningen kan lyssna även på de som ansvarat för Quick utredningen tidigare och låter bli att tysta ner dem, inkompetensförklara dem eller på annat sätt förtala dem.

Det som Kwast levererar tycker jag är av mycket högre kvalitet och mer trovärdigt än de nämnda herrarna Leif GW Persson, Jan Guillou, Tomas Olsson, Bergvall och Dan Josefsson levererat I ärendet.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej