Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem

Recension av Morpheus

Mycket intressant bok

27 februari 2015

Fick upp ögonen för den här boken då jag nyligen funderade över vilka som jag anser är människans "virtues" eller bästa egenskaper. När jag fann att Einhorn haft en liknande tanke fast från andra hållet la jag vantarna på boken.

Mycket intressant läsning baserat på vad svenska folket anser är de "nya" dödssynderna. Vilka är våra sämsta egenskaper? Även om jag hade rankat dem annorlunda och slagit ihop flera av dem är det väldigt intressant bok.
Vi har alla mörka sidor och här diskuterar Einhorn vad svenska folket ser som de sju värsta. Varför vi har dem, hur de uppstår, vilken skada de gör och hur vi motarbetar dem.

Einhorn är en fröjd att läsa. Han har ett trevligt språk, backar upp med fakta och undersökningar och jag gläds åt hans positiva människosyn. Vi kan bli bättre, och det blir vi genom kunskap. Något jag helt håller med om. Att känna till våra dåliga sidor så vi vet hur vi ska bekämpa dem och varför är nyttiga kunskaper.

Sammanfattningsvis är det här en bok som jag rekommenderar att så många som möjligt läser. Och själv kommer jag definitivt läsa mer av Einhorn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej