Användarprofil Eva Ullerud / Betyg & recensioner / Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen

Recension av Eva Ullerud

En spännande fantasivärld

9 mars 2015

Jag har haft nöjet att läsa och recensera Kim M Kimselius senaste bok Staden på andra sidan - Kompassen som kommit ut i dagarna på Roslagstext. Eftersom jag älskar fantasy gör jag det gärna.

Huvudkaraktärerna i berättelsen är två barn, Markus och Matilda, som finner en märklig bubbla i en grotta och genom den kommer till en främmande värld. Sedan börjar det hända saker. Jag ska inte avslöja vilka men spänningen stegras gradvis och jag kan säga att när jag var mitt i boken var det så spännande att jag inte kunde lägga den ifrån mig. Jag kan tänka mig hur det då känns för en tioåring. Riktigt, riktigt bra skrivet med andra ord.

I Staden på andra sidan - Kompassen har Kim M Kimselius skapat en underbar fantasivärld med djur, trollkarlar och mycket annat. Och en gammal berättelse som börjar nystas upp ...
Speciellt älskade jag gestaltningen av råttan, som inte egentligen ... , nej jag ska inte säga mer. Det kan bero på att råttor tillhör mina favoritdjur eftersom de är både kloka och tillgivna.

Slutet var överraskande. Jag väntar med spänning på del två!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej