Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Brott kan ej styrkas

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 4 av 5.

22 mars 2015

Så här skrev jag i min recension av boken "Status 12″, Martin Melins första polisroman, som kom ut för ungefär ett och ett halvt år sedan:

"Jag har läst en bok tidigare av Martin Melin, "Coola pappor - en bok om män och föräldraskap" som jag tyckte var riktigt bra, och jag har också till och från följt Martin Melins blogg, och också följt honom på Twitter, Instagram, och Facebook. Så jag visste ju sedan tidigare att han kunde skriva bra.

Men ändå så blev jag faktiskt glatt överraskad över hur bra den här boken faktiskt var. För det finns ju så många "kändisar" som verkar få ge ut böcker bara för att dom är kända namn, och böckerna är, i mitt tycke, kanske inte alltid så bra.

Den här boken var verkligen bra, oavsett om Martin Melin är ett känt namn eller inte. Boken känns mycket äkta, och det kanske inte är så konstigt, eftersom Martin Melin har jobbat som polis i tjugotvå år, och även jobbat i flera år på Norrmalms polisstation där boken utspelar sig.

Själva polisarbetet är mycket väl berättat, men trots det så tycker jag nog nästan det bästa med boken är beskrivningen av polismannen Thomas Hallgrens familjeliv.

Väldigt lättläst är boken, och ska man klaga på någonting, så är det att den kanske kunde ha varit något längre.

Men som sagt var, boken är mycket välskriven, och storyn är bra och känns trovärdig.

Jag hoppas att det här är första boken i en serie böcker, för jag skulle gärna läsa mer om Thomas Hallgren, hans familj, och hans kollegor. Och jag rekommenderar absolut boken."

Ja, och det jag hoppades på, det infriades. För det blir tydligen en serie böcker om Thomas Hallgren och dom andra. Nu har jag läst den fristående fortsättningen, "Brott kan ej styrkas", och jag blev absolut inte besviken. För jag tycker att den var lika bra som den första boken.

Allt jag skrev om den första boken, det stämmer också in på den här boken. Den är lättläst, känns mycket trovärdig, och har en bra story.

Jag rekommenderar boken, fast jag tror nog att man helst ska läsa "Status 12″ först, för att få större behållning av "Brott kan ej styrkas".

Och jag ser verkligen fram emot kommande böcker i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej