Användarprofil R.E.L / Betyg & recensioner / Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Recension av R.E.L

Syra själv; skriven av en entusiastisk amatör...

29 mars 2015

Det positiva:
Extremt bra papperskvalitet.
Karin Bojs har lagt ner en hel del tid på själva forskningen vad gäller mjölksyrning.

Det negativa:
Extremt smal bok med många tomma sidor, alltför många bilder, alltför få recept, och ett extremt högt pris med tanke på hur få recept som erbjuds.
Tyvärr innehåller det inbundna häftet ganska oinspirerande, fantasilösa och tråkiga recept.
Väldigt få kryddor i recepten, vilket får de mjölksyrade grönsakerna att smaka rätt så tamt - receptet på Kimchi var rena skämtet (jämför gärna Karins Kimchirecept med dem som finns på olika bloggar, hittade själv en hel del spännande recept som jag nu håller mig till.)

Det blev tydligen mycket forskning och jobb för att få ihop detta fina inbundna häfte, men mycket forskning hjälpte inte lyfta recepten, eftersom boken är skriven av en entusiastisk amatör som verkar inte kunna konsten att fömedla mjölksyrningsförfarandet. (Det är en sak att forska, men en annan att lära ut.)
Jag tror att ungdomar skulle dra nytta av denna lilla torra receptsamling, eller möjligtvis den osäkra nybörjaren. De som har redan syrat några gånger bör hoppa över detta häfte
Det finns hundratals amerikanska mjölksyrningsforum, bloggar och böcker som får Karin Bojs bok att se ut som om någon lekte med hink och spade.

Som sagt, Karin lade ner mycket tid på sitt lilla verk, vilket jag uppskattar, och det känns ganska osjysst att såga hennes alster, men samtidigt vill jag inte vara återhållsam med mina erfarenheter av hennes recept.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej