Användarprofil Evelyn Falk Möller / Betyg & recensioner / Delhis vackraste händer

Recension av Evelyn Falk Möller

Recenserad produkt

En underbar "feel good" historia.

30 mars 2015

Från det regnigt, ödsliga grå och trista livet i Malmö till det doftande (stinkande), myllrande, överbefolkade Indien (speciellt Dehli) får vi följa med Göran Borg, desillusionerad medelålders, frånskild journalist och hans indiske vapenslagare Yogendra Sing. En textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får säga det själv.

Och det är just det han berättar och delar med sig av. Sin livsfilosofi, som är så underbart livsbejakande; Allt han säger får både Göran och läsaren att helas till både kropp och själ. För det är genom honom vi får lära känna Indien. Det verkliga Indien.Och älska det och alla dess innevånare. Den dag jag reser till Indien (och det kommer jag att göra, för det är ett land jag älskar på avstånd och ännu mer nu efter denna bok) vill jag ha en alldeles egen Yogendra Sing vid min sida.

Mikael Bergstrand skriver underhållande och med stor kärlek till både det land historien utspelas i och för människan i all sin ynklighet eller storhet. Det är en kärlekshistoria som utspelas på många olika nivåer och mellan många olika saker. Från kärleken mellan man och kvinna, till kärleken för de svaga och deras rätt i samhället.

Min längtan och mitt beslut att själv få uppleva Indien har ökat dramatiskt efter att ha läst "Delihis vackraste händer" och uppföljaren "Dimma över Darjeeling." Jag hoppas det kommer fler berättelser om radarparet Göran (Gora) Borg och Yogendra Sing. Inget skulle glädja mig mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej