Användarprofil Latte / Betyg & recensioner / The Photoshop Elements 13 Book for Digital Photographers

Recension av Latte

Mycket kunniga författare!

4 april 2015

Scott Kelly och hans kollega kan PhotoShop, ingen tvekan. De kan också skriva om hur man ska använda programmet på ett enkelt och lättförståeligt sätt, men det händer att de har en lite väl raljerande stil (fast det kan vara roligt också, om det inte blir alltför mycket), och redan i förordet (som man inte förväntas läsa) står att man utan problem kan hoppa över kapitelinledningarna. Det kan man.
Jag har inte läst hela boken, eftersom jag väntat på att jag skulle ta mod till mig och uppdatera datorn till ett system som kan köra programmet, men så här långt tycker jag så här:
Det är inte meningen att man ska läsa boken från pärm till pärm, men eftersom jag behöver uppdatera mig, skummar jag det mesta just så. Senare kommer jag att följa läsanvisningarna, som menar att boken mer ska ses som en uppslagsbok - man slår upp det man för ögonblicket behöver.
Är man en van användare kan man kanske tycka att det ibland är lite mycket text, men eftersom texten är lättläst (om man har en grundläggande dataterminologi med sig), tar man sig snabbt fram till det man söker. Steglängden är vettig - blir varje steg alltför långt kan det bli svårt att följa anvisningarna. Illustrationerna är bra, men ibland är knappar och text lite små för att vara tydliga (men jag börjar bli lite skumögd).
Kapitelindelningarna verkar väl valda och avgränsade, och det är ganska lätt att hitta det man söker.
Utan att ha djupläst hela boken vågar jag inte sätta fem stjärnor, men den kanske är värd dem?
Rekommenderas starkt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej