Användarprofil Gabriella / Betyg & recensioner / Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen

Recension av Gabriella

Spännande äventyr för en yngre publik!

24 april 2015

Mina tankar: Jag måste säga att jag är extremt kluven till den här boken. Det är något som inte alls får mig att fastna och jag fick verkligen tvinga mig själv att sitta kvar på stolen och läsa ut den.. I vanliga fall brukar jag gilla Kims språk men i den här boken fastnade jag inte alls för det och inte heller för berättelsen vilket kändes väldigt tråkigt för det är egentligen en bra berättelse. Jag kände inte riktigt att språket flöt på så bra som det gjort i de böcker jag läst av henne tidigare. Men jag tror ändå att den kan intressera många andra och i synnerhet då en yngre publik (runt 12 år) då det är ett enkelt språk och karaktärer som jag tror att barnen lätt kan känna igen sig i.

Tycker ändå att världen som Kim byggt upp är intressant och jag kunde hela tiden se den framför mig. Önskar själv att jag skulle hitta en såndär bubbla någonstans och försvinna in i. Lite som dörren till Narnia. Hade varit toppen! Om jag inte hade varit så less på fantasy överlag just nu kanske jag hade tyckt om boken mycket mer just pga den spännande världen och allt karaktärerna får möta där.

Så ja, även om jag inte helt fastnade för den här boken tycker jag definitivt att ni som känner er sugna på den ska ge den en chans. Har sett att den fått många fina recensioner, så kanske är det bara jag som är lite konstig ;) haha

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej