Användarprofil Love2Read / Betyg & recensioner / Hemliga Trädgården - En skattjakt i målarboken

Recension av Love2Read

Fin, men inte riktigt vad jag förväntat mig

28 maj 2015

Trots att många anser att det här är målarböckernas Målarbok för vuxna, måste jag säga att jag blev lite besviken när jag fick hem den och bläddrade igenom den. Visst, bilderna är fina och detaljrika, men på 28 st av sidorna är det meningen att man själv ska rita färdigt bilderna. Det jag förväntar mig av en målarbok är att jag kan ta fram färgpennor och färglägga bilderna i den och njuta av en stunds avkoppling, inte att jag själv ska behöva rita bilderna först.
Efter att ha läst flera recensioner där man avråder från att använda tusch och liknande då dessa blöder igenom pappret, utrustade jag mig med en bunt välvässade färgpennor. Trots vassa spetsar på pennorna är det ändå svårt att färglägga många av detaljerna och blomstjälkarna då dessa är så små och smala. Hur försiktig man än försöker vara hamnar man ändå utanför linjerna vilket inte alls blir fint.
Jag skulle dessutom rekommendera att ha ett vanligt vitt papper under den sidan man håller på att färglägga för att inte riskera att trycket på baksidan av pappret färgar av sig på bilden på nästa uppslag.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är en fin bok av typen RIT- och målarbok med väldigt puttinuttiga detaljer, så kanske inte den bästa boken för de som enbart vill färglägga eller för de som inte gillar allt för små detaljer.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej