Användarprofil Niklas / Betyg & recensioner / Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse

Recension av Niklas

Väldigt intressant, dock väl kristen vinkel

11 augusti 2015

Jag tycker sånt här är väldigt intressant även om jag är ganska "vetenskapligt" lagd för det mesta. Tycker dock att man ska hålla ett öppet sinne för sånt som dagens vetenskap omöjligt kan undersöka på nåt vettigt sätt, som t.ex. vad som händer med medvetandet när den fysiska kroppen dör.

Alexanders historia stämmer i mångt och mycket överens med andra berättelser jag läst från besök i "andra världar" i samband med meditation eller vissa droger. I mina ögon har den därför hyfsat hög trovärdighet. Dock tycker jag att det är synd att han låter sin kristna uppväxt färga beskrivningen av många saker, t.ex. genom att kalla den stora kärleken för "Gud", och platsen för "himlen". Hur hade en person som aldrig kommit i kontakt med den kristna världsbilden, t.ex. från en primitiv (i våra ögon) stam i sydamerikas djungel, beskrivit upplevelsen? Det undrar jag.

Bara man har i bakhuvudet att författarens tolkningar av det som skedde är starkt påverkade av den miljö han växte upp i och "justerar" för det i läsningen är det en mycket intressant och tankeväckande berättelse!

Rekommenderad läsning för den som har ett öppet sinne. Övriga kommer antagligen bara förkasta det som "mumbo jumbo" och sluta läsa ganska snabbt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej