Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Det som inte dödar oss - Millennium 4

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Det som inte dödar oss - Millennium 4
E-bok (EBook)
1 recension

Betyg: 4,5 av 5.

4 september 2015

Jaha, då har jag nu alltså läst den så omdiskuterade fjärde Milleniumboken.

Jag vet att många tycker att det är helt fel att skriva och ge ut en fortsättning på en död människas böcker, och att dom inte kommer att läsa boken. Men själv lägger jag inga värderingar i boken på det viset, utan jag var mycket intresserad av att läsa den.

Fick ett recensionsexemplar i e-boksformat, av bokförlaget Norstedts, som jag nu har läst med stor behållning.

Självklart så har jag ju läst dom tre tidigare böckerna. Hittade inte någon recension i min blogg på den första boken, "Män som hatar kvinnor", men dom andra böckerna, "Flickan som lekte med elden", och "Luftslottet som sprängdes" hittade jag.

Eftersom det är åtta år sedan som jag läste den tredje boken, och ännu längre sen jag läste dom två andra böckerna, så minns jag egentligen inte så mycket av dom, mer än att jag tyckte att dom var väldigt bra. (Har ju läst ungefär tusen böcker sedan dess..)

Däremot så minns jag filmerna mycket väl, och det är Mikael Nyqvist och Naomi Rapace som jag såg framför mig när jag nu läste "Det som inte dödar oss".

Och jag tycker att den fjärde Milleniumboken var mycket bra. David Lagercrantz har ett bra språk, och skriver så att det blir ett skönt läsflyt. Tycker att Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander känns igen, och är trovärdiga. Tycker även om övriga karaktärer i boken.

Storyn i boken är väldigt intressant, som bland annan handlar om artificiell intelligens. Och allra mest tyckte jag nog om storyn om pojken som är autistisk och har savantsyndrom.

Och vad jag tror, det är att det kommer även en femte bok i Milleniumserien, och kanske ännu fler. Ingen cliffhanger eller öppet slut i boken, men det kändes ändå som om det var en öppning till en kommande bok. För min del får det gärna komma många böcker i serien, och jag kommer absolut att följa den i så fall.

Rekommenderas absolut.

5 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej