Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Badhytten : det som göms i sand kommer fram ibland

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Badhytten : det som göms i sand kommer fram ibland
Ljudbok (AudioDownload)
1 recension

En rolig deckare

17 september 2015

Det här är en rolig deckare om de gamla vännerna Egon och Ragnar och systrarna Elisabeth och Märta. De åttioåriga vännerna tjuvspelar på Falsterbo golfbana. I en sandbunker hittar de golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död. Eftersom två av dem just har lyckats pricka in bunkern med sina skott, tar de för givet att någon av deras golfbollar har dödat Silfverstolpe, speciellt som han har ett sår vid tinningen.

"Kan man få livstids fängelse när man är 82 år?" undrar de, när de inser att de har dödat någon.

Det är nu pensionärerna börjar fatta galna beslut. Egon ringer sin brorson Fredrik och ber om hjälp. Fredrik har festat hela natten och är inte den rätta att fatta några beslut över huvud taget. Men självklart ställer han upp.

Den ena dråpligheten efter den andra händer och jag skakar på huvudet åt tokigheterna. När Fredrik kör de båda damerna hem tycker Egon och Ragnar det är synd om Silfverstolpe, släpar in honom i hans golfbil och kör honom till klubbhuset. Där arrangerar de hans död som självmord, genom att slå sönder akvariet, för att få det att se ut som mannen slängt sig in bland fiskarna för att döda sig själv. För säkerhets skull, så att ingen kan missförstå att det är ett självmord, proppar de munnen full med smärtstillande medel.

Ja, du kan ju själv ana hur det kommer att se ut när poliserna kommer det. Inte nog med det, brorsonen Fredrik blir inringd för att lösa självmordet/mordet.

Det är en härlig, blodsbefriande deckare som ger en go känsla inom mig när jag slutar lyssna på boken.

Boken är skriven av debuterande författarduon Christina Olséni och Micke Hansen och är första delen i serien Mord i Falsterbo. Jag kommer givetvis att lyssna på efterföljaren också.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej