Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Önska kostar ingenting

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

7 oktober 2015

"Önska kostar ingenting" är en fristående fortsättning på boken "Sanning med modifikation" som kom ut i mars i år. Så här skrev jag om "Sanning med modifikation":

"Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare. Det här är hennes femte roman, och jag har älskat alla hennes fyra tidigare.

Här är länkar till mina recensioner av hennes tidigare fyra romaner, plus en faktabok: "Udda", "I havet finns så många stora fiskar", "Tillbaka till henne", "Hjärta av jazz", och "Grejen med verb".

Det som är härligt med Saras böcker, det är att dom är så väldigt olika varandra. Oftast så har ju författare en genre eller en viss stil som dom håller sig till, men det gäller inte Sara.

Fast hennes underbara sätt att skriva, det går igen i alla hennes böcker. Och hennes kärlek till lite udda och annorlunda människor också. Och hon står alltid upp för dom "små" människorna.

Det känns nästan som jag är lite partisk när det gäller Sara Lövestams böcker, för jag visste att jag skulle älska den här boken, redan innan jag hade börjat på den.

"Sanning med modifikation" är en roman, men man skulle nästan också kunna kalla det en detektivroman. För det handlar ju om en privatdetektiv som letar efter en försvunnen flicka. Boken är den första delen i en planerad serie böcker om privatdetektiven Kouplan. Och jag ser verkligen fram emot att följa den härliga karaktären Kouplan i kommande böcker.

Boken är mycket välskriven och lättläst. Den är helt oförutsägbar, och har mycket bra tecknade karaktärer. Man känner verkligen med människorna, och boken är både gripande och spännande. Rekommenderar varmt boken, precis som Sara Lövestams tidigare romaner."

(Och sen jag skrev det ovanstående, har även Sara Lövestam utkommit med ännu en roman, en ungdomsbok, som heter "Som eld". Här är en länk till min recension av den: https://bimsblogg.wordpress.com/2015/07/29/som-eld-av-sara-lovestam/).

"Önska kostar ingenting" är precis lika bra som den föregående boken i serien. Det är så härligt att ha superhöga förväntningar på en bok, och sen så lever den så självklart upp till dom.

Dom (hittills) två böckerna om Kouplan är verkligen inte lika några andra böcker. Dom är så speciella, med helt unika huvudpersoner. Jag hoppas verkligen att det blir många böcker om privatdetektiven Kouplan, för jag vill ju veta hur det kommer att gå för honom.

Rekommenderar absolut den här boken, men läs först "Sanning med modifikation".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej