Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

14 oktober 2015

Det här är en mycket stark och välskriven dokumentär bok, som verkligen grep tag, berörde mig, och gick rätt in i både magen, hjärtat, och hjärnan.

Att den är välskriven kanske inte är så konstigt, eftersom författaren är en erfaren reporter och kolumnist på Aftonbladet, som bland annat har fått det Stora Journalistpriset.

Men även fast boken är dokumentär, så känns den ändå lite som en roman att läsa, vilket gör den mer levande att läsa än en vanlig dokumentär, tycker jag.

(Carina Bergfeldt har gett ut en bok tidigare, en kriminalroman som heter "Fadersmord". Jag läste den för lite drygt tre år sedan, och älskade den. Här är en länk till min recension av den.)

Titeln på boken "Sju dagar kvar att leva" syftar på en fånge som författaren träffar, som har suttit i dödscell i över tio år, och nu har bara en vecka kvar att leva.

Boken innehåller, förutom samtal med mannen som ska avrättas, bland annat intervjuer med präster, fängelsedirektörer, poliser, och anhöriga både till offer och till gärningsmän.

Rekommenderar absolut den här boken till alla. Den är oerhört intressant, och ett starkt inlägg i debatten för eller emot dödsstraff. På ett sätt tung att läsa, eftersom den berör så mycket, men ändå lättläst.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej