Användarprofil Carina / Betyg & recensioner / Prince Lestat

Recension av Carina

Recenserad produkt

Prince Lestat
Häftad (Paperback)
1 recension

En hygglig avslutning på serien

26 november 2015

När den här boken dök upp, efter att Anne Rice slutade skriva de böcker om vampyrer och andra varelser i början av 2000-talet, var jag lite skeptisk. Jag älskar Anne Rice's Vampire Chronicles och Lives of the Mayfair witches och har slukat de böckerna. Därför var jag osäker på om det här skulle bli ett antiklimax och det dröjde länge innan jag till slut köpte boken.

Precis när jag började läsa var jag lite besviken över att det jag trodde skulle vara en bok om Lestat, visade sig handla om en massa andra individer. Det tog ett tag innan en del av de namn som dök upp som kapitelrubriker gjorde sig påminda hos mig och efter en stund hittade jag den röda tråden. Ju längre in i boken jag kom, desto tydligare blev den röda tråden och när jag väl hade återbekantat mig med de individer som förekom som biroller i tidigare Vampire Chronicles-böcker och hade bekantat mig med nyintroducerade individer så kunde jag knappt lägga ifrån mig boken.

Jag tycker inte att den håller samma höga standard som de tidigare böckerna i serien, det har ju ändå gått många år sedan Anne Rice senast skrev om Lestat och de andra, men det känns som att hela historien har fått ett riktigt slut i och med den här boken. Älskade du Vampire Chronicles så tycker jag att du bör läsa den här också.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej