Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Valhall : den samlade sagan 2

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

Valhall : den samlade sagan 2
Inbunden
1 recension

Kvalitén höjs när Valhall-sagan fortsätter

30 januari 2016

Valhall: Den Samlade Sagan är en samling av alla Valhall Albumen plus intressant extramaterial om hur verken blev till, myterna som inspirerade dem samt flera skisser och teckningar.
Humor blandas med karaktärsstudier och Asagudar i Valhalls nytolkning av de gamla myterna.

Mellan album 3 (som avslutade förra samlingsvolymen) och album 4 gjordes det en film på Valhall, som senare kom att bli de första två albumen i den här volymen.
Arbetet med filmen hjälpte Valhall-skaparna att utvecklas som historieberättare och främst tecknarstilen fick ett rejält lyft. Karaktärerna är renare i designen och allting är, helt enkelt, snyggare i den här volymen än i förra.

Första albumet, "Historien om Quark", är nog den Valhallserien jag tycker minst om. Den fungerar bara som en set up för nästa historia och är mest bara en massa skämt och gags med seriens originalkaraktär, jätteungen Quark. Jag förstår att han är populär i Danmark, men själv är jag inte förtjust i Quark humorn.
Tack och lov väger "Resan till Utgårda-Loke" upp för det. Utgårda-Loke är det närmsta Valhall har en "big bad" och serien är baserad på en av de mest kända myterna. Det är med den här berättelsen Valhall-gänget får visa vad de är kapabla till när de är som bäst och det första albumet när Valhall stilen verkligen kommit till sin rätt.
Sist har vi "Guldäpplen åt Gudarna", en mer humoristisk historia där Loke får chans att skina i all sin humoristiska glans. Valhall Loke är en underbar komisk figur, och det är inte konstigt att han är seriens mest populära karaktär.

De härliga serierna, plus det saftiga bonusmaterialet gör att Den Samlade Sagan rekommenderas varmt både för fans av Valhallserien och andra fans av Asagudarna.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej