Användarprofil Helena / Betyg & recensioner / Så får du full pott på högskoleprovet

Recension av Helena

Helt okej men inte mer än så

6 mars 2016

Jag måste erkänna att jag köpte alla högskoleprovsböcker jag kunde hitta inför vårens prov utom just denna eftersom jag efter 10-15 minuters bläddrande i Akademibokhandeln faktiskt hade lyckats läsa ut hela boken(!). Den är helt okej men för vad man får borde den väl egentligen kosta hälften så mycket kan jag tycka.

Formatet är A5 och typsnittsstorleken samt radavståndet ganska stort vilket gör att det går väldigt snabbt att läsa genom boken trots att den är mer än 100 sidor.

Det positiva först - den är en bra bok för den som aldrig skrivit provet tidigare och behöver en introduktion till provet och vad som kommer att komma, boken går snabbt att ta sig genom och innehåller ett par väldigt bra tips. Bra layout.

Det mindre positiva - minst hälften av tipsen i boken är självklara grejer som "sov ordentligt kvällen före provet", "ät inte tung mat innan provet", "öva på gamla prov", m.m. och om du har skrivit provet tidigare finns inte jättemycket nytt att hämta ur boken men det var kanske inte författarens tanke att den skulle rikta sig till andra än dem som aldrig skrivit provet tidigare? Boken tar upp några enstaka exempel men, som sagt, om du har skrivit provet tidigare skulle jag åtminstone jämföra boken med de andra som finns innan du köper den. Framför allt tycker jag att den ger för lite i förhållande till priset, hade den kostat 100 kr hade jag rekommenderat den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej