Användarprofil Hobbybibliotekarien / Betyg & recensioner / Gudar & monster

Recension av Hobbybibliotekarien

Recenserad produkt

Boken är lite för lång- Less is moore

13 mars 2016

Tredje och sista delen i Önskemånglarens dotter och denna var också seg, som del två, men den hade sina toppar som fick mig att vilja läsa ut alla 587 sidor. Ett krig är på antågande och det kommer att ske på människornas arena.
En utgrävning i öknen medför viss uppståndelse då de hittar skapelser man aldrig skådat utan bara hört talas om i sagorna. Elisa kallas till platsen men det går inte som tänkt, då gamla minnen kommer till liv. Mik och Zusanna hjälper till i människovärlden men det är inte lätt att gömma en stor kimär på ett hotell och vem kan man lita på?
Mot slutat artar sig denna bok, men det var lite för mycket bla,bla, bla i mitten och ca 150 sidor kunde med lätthet reducerats utan att handling försvann. Men som helhet får trilogin en 3:a och jag gillade storyn.

Och kan man vara säker på att dessa olika varelser aldrig funnits, då det avbildats underliga bilder under århundraden på varelser som bara sägs existera i fantasin. Kan man vara säker på det eller lever vi bara i olika dimensioner med tunna slöjor emellan, som faktiskt kan få en reva¿Taylor skriver bra och beskrivande men nog så omständligt ibland. Less is moore.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej