Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Emil i Lönneberga

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

En av Astrids populäraste gör sin debut

16 mars 2016

Första boken om Emil i Lönneberga är både underhållande och lättläst. Astrid fångar ett mindre barns språk och boken är rikligt dekorerad med Björn Bergs underbara illustrationer. Så det är en riktigt bra bok även för barn som precis börjat läsa själva och vill läsa mer "riktiga" böcker.
Här finns de två, troligen, mest ikoniska Emil hyssen med soppskålen och Ida i flaggstången men här finns också den ofilmade, och därför lite bortglömda, pärlan om när Emil levde loppan på Hultsfreds slätt, som är en underhållande historia där Emil får visa prov på sin finurlighet och viljestyrka.

Som berättelse hör Emil till Astrids "romantiserade realism" historier, vilket även Bullerbyn gör. Men Emil skiljer sig och sticker ut från de andra i genren med att var betydligt mer färgstark som karaktär med sina hyss och påfund. Det är nog bara Madicken som kommer i närheten av honom som karaktär.
Och även om en del av karaktärsdragen inte är helt förfinade i den här boken, och båda uppföljarna är bättre enligt min mening, så är den som sagt riktigt läsvärd.

Om du inte växte upp med Emil är det hög tid att du läser böckerna nu. Hujeda mig!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej