Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Störst av allt

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

7 juli 2016

Det här var en mycket, mycket bra bok, som verkligen grep tag i mig. Helt klart en av årets bästa böcker. Jag fick tvinga mig själv att lägga ifrån mig den ibland, för jag ville inte läsa ut den alltför fort, eftersom det var så bra, och jag ville att den skulle räcka länge.

Störst av allt är Malin Persson Giolitos fjärde bok. Jag har läst alla hennes tre tidigare romaner, och tyckt om dom alla tre. Och jag har tyckt att hennes böcker, och hennes sätt att skriva, har blivit bättre och bättre för varje gång.

Här är en länk till mina blogginlägg om hennes tidigare böcker, Dubbla slag - år 2008 - betyg 3, Bara ett barn - år 2010 - betyg 4, Bortom rimligt tvivel - år 2012 - betyg 4,5.

Och boken Störst av allt får absolut högsta betyget från mig. Den är oerhört välskriven och engagerande. Det är en bok som jag kommer bära med mig länge, tänka på, och komma ihåg. Den är väldigt stark och mycket gripande. Och den handlar om så mycket. Enkelt sätt så kan man ju säga att det handlar om en skolskjutning i Djursholm, men bakom det så handlar det till exempel även om klasskillnader, utanförskap, ansvar, kärlek, ungdomar, skuld, föräldraskap, ungdomsproblem, droger, samhällsansvar, och mycket annat.

Boken är ett rättegångsdrama, och man får följa en artonårig flickas rättegång från början till att domen kommer, med tillbakablickar på det som har hänt.

Det känns verkligen som att det är en tonåring från Djursholms tankar, och inte att författaren är en fyrtiosexåring boende i Bryssel.

Rekommenderar absolut boken till alla, för en mycket stark och bra läsupplevelse.

Och jag hoppas verkligen att det inte dröjer fyra år igen innan Malin Persson Giolito kommer ut med en ny bok.

Och genren rättegångsdrama/rättegångsthriller vill jag verkligen läsa fler böcker i .

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej