Användarprofil Olle Z Haeggström / Betyg & recensioner / Matmyten : vetenskapen om vår mat

Recension av Olle Z Haeggström

Recenserad produkt

Banbrytande bok om myterna kring vår kost

18 juli 2016

Boken är banbrytande. Den ändrade helt min inställning till fetma och övervikt, dess olika orsaker och vilka åtgärder som fungerar och inte. Den förklarar på ett väl underbyggt sätt att de dieter, eller bantningskurer som dyker upp med varierande regelbundenhet inte är någon lösning i längden och att varje individ reagerar olika och på sitt eget sätt på liknande kurer.
När Rachel Carson publicerade sin bok "Tyst Vår" i början av 60-talet blev den startskottet för en mängd åtgärder för att förbättra vår yttre miljö.
Tim Spectors bok kan mycket väl komma att få samma betydelse för vår syn på den "inre" miljön. Betydelsen av mikroberna som lever i våra matsmältningsorgan och deras effekt på välbefinnande och svårdiagnostiserade åkommor är ett område som säkerligen kommer att bli föremål för en omfattande forskning framöver.
Kanske boken kan få politiker och miljöorganisationer att få upp ögonen för några av mänsklighetens allvarligaste miljöproblem problem i dag t.ex. socker och antibiotika.
En del smärre stavfel (som kanske kan kopplas till översättningen) kan verka störande för läsaren men förtar på intet sätt innehållet. Hade önskat att den var trådhäftad men får hoppas att den ändå håller för flera läsningar.
Skaffa boken och läs den! Ni kommer inte att ångra Er.
Olle Z Haeggström

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej