Användarprofil Latte / Betyg & recensioner / Grönsaker : tillbehör och garnityr

Recension av Latte

Det mesta är riktigt bra...

23 augusti 2016

Grönsaker: tillbehör och garnityr är en mycket bra bok, men den behöver ju kompletteras med flera i serien, om man villl använda grönsaker som just tillbehör och eller garnityr. En fördel med modellen är att man kan välja den man är mest intresserad av, och "slipper" resten, men den som har ett hundraprocentigt urval måste köpa flera böcker, tillsammans blir kostnaden ganska hög. Vissa dubbleringar finns, men dem kan man överse med.
Vad jag skulle önskat (och det gäller i princip alla matböcker) är mer råvarukännedom: hur ser man att en grönsak (eller vilken råvara det nu gäller) inte längre presterar på topp, eller kanske har en tid kvar innan den utvecklat alla nyanser den har? Jag bjuder på tipset till lämplig, kunnig författare; jag tror fler än jag skulle vilja öka sina kunskaper rörande bedömning av kvaliteten på ibland dyra råvaror.
Men boken är bra! Inte riktigt alla tidsangivelser funkar för mig, kanske beroende på storleks- eller viktskillnader, eller verklig ugnstemperatur - prova dig fram, och tag Tommys angivelser för lite ungefärliga.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej