Användarprofil Dhana Deshnoor / Betyg & recensioner / Stängd kista : ett nytt fall för Hercule Poirot

Recension av Dhana Deshnoor

Ren läsglädje!

10 oktober 2016

Agatha Christies efterträdare Sophie Hannah har övertagit arvet efter Christie med bravur. Precis som Christie är Hannah en god människokännare, bra historieberättare och använder en träffande språk, som i mångt och mycket påminner om Christie själv. Hannah har redan skrivit en bok med Hercule Poirot, Monogrammorden, men jag tycker faktiskt den senaste, Stängd kista (Bookmark förlag, 2016), är ännu bättre.

Den store Hercule Poirot, har tillsammans med sin medhjälpare Edvard Catchpool, blivit inbjudna till en berömd författarinna - hertiginnan Playford - för att tillbringa några dagar på hennes gods. Under middagen den första kvällen, tillkännager lady Playford en ändring i testamentet. Det besynnerliga är att precis allt går till hennes privatsekreterare - som bara har några veckor kvar att leva, medan hennes egna barn blir helt arvslösa! Inte långt efter detta tillkännagivande, så hittas en person mördad och Hercule Poirot får användning för sina grå celler.

Stängd kista är en typisk pusseldeckare, helt i Christies anda och den är en fröjd att läsa. Det är så här deckare ska skrivas! Har du inte läst den så sätt igång! Har du inte läst någon av Christie-böckerna (finns på Bookmark förlag i fina nyutgåvor), så gör det! Det är en helt annan klass på dom än på de svenska deckarna som är så populära. Stängd kista är ren läsglädje på 365 sidor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej