Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mein Kampf
Betyg & recensioner för

Mein Kampf

Kundbetyg 4

(9 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Väcker starka känslor

Ronnie Kron, 9 april 2004

Adolf Hitler ger i Mein Kampf sin egen syn på sin omvärld och dess historia och berättar med förvånansvärd tydlighet vad han vill göra åt de problem han ser. Han hyllar fanatism som ett kraftfullt verktyg för att nå politiska mål, tycker att objektivitet är för veklingar samt har ett påtalande känslolöst synsätt kring social darwinism och rashygien. Samtidigt hade han god människokännedom och var en mycket skicklig retoriker med propaganda som specialitet. Han såg tillvaron som en ständigt pågående kamp mellan människoraser om jordens resurser där den starkes rätt alltid gäller, och med kall och avskalad logik drog han sedan slutsatsen att det "germanska folket" borde kriga sig till mer mark i Europa och systematiskt göra sig av med judar. Följderna känner vi till.

9 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oväntat innehåll

Emilio Müller, 12 mars 2018

Mein Kampfs innehåll, till skillnad från upfattningen iaf jag hade innan jag läste den, handlar mest om samhällsproblem, hur man löser de, och hur man kan göra en rörelse framgångsrik. Förvånansvärt få sidor som har judehat eller hat mot andra "raser". De finns självklart men även det hatet som finns så uppmuntrar han aldrig till att man ska döda judar eller andra raser.
Han tar upp arbetarens arbetsförhållande och klagar på att arbetaren blir orättvist behandlad, men att anledningen att de ska få mer respekt är huvudsakligen så att de ska bli mer produktiva och bidra till samhället. Oavsett så är hans analyser om samhällsproblem väldigt intressanta och bra, även om lösningarna han presenterar inte är perfekta minst sagt.
Början av boken handlar dock mer om Hitlers liv, men även där analyser som han gjorde av problemen han såg.
Extremt läsvärd bok! Rekomenderas starkt!

4 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

mina åsikter

Nawras Moussa, 28 juli 2018

en fantastiskt bok hur man fick uppleva Adolf så vill verkligen ha fred o stabilitet sitt land.

2 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej